Facebook
B-fit program
Karel Bajer
.
gsm: +420 731 108 841
mail: info@bfit-program.cz
web: www.bfit-program.cz
Spolupracujeme:
Zajímavé články
zivotni-postoj.cz banner
Výživové a nutriční poradenství Praha a okolí
Všechny články >>>
Studio Style banner
satema.cz banner
Rekonstrukce Jelínek banner
Zpět > Úvodní stránka > Recepty

Hovězí roláda

© b-fit 2013 Všechna práva vyhrazena
Hovězí roláda
Ingredience na 4 porce

Masová směs
400g mletého hovězího masa
3 lžíce strouhanky
1 vejce
1 stroužek lisovaného česneku
2 lžičky mleté sladké papriky
3 lžičky sušené majoránky
1 lžička koření na gril
1 lžíce sekané petrželky
sůl, pepř

Náplň
200g listového špenátu (mraženého nebo čerstvého)
2 stroužky česneku na plátky
sůl, pepř
1 střední cibule
1 lžička olivového oleje
70g eidamu 30%
Postup:

1. Všechny suroviny na masovou směs smícháme dohromady a dochutíme solí a pepřem. Na pečící papír namočenými prsty rozprostřeme placku vysokou 1cm ve tvaru obdélníku.

2. Náplň: na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, špenát a podusíme. Dochutíme solí a pepřem. Rozprostřeme na masovou směs, posypeme sýrem nakrájeným na kostky a s pomocí papíru srolujeme.

3. Roládu vložíme do sáčku na pečení nebo zabalíme do alobalu.

4. Pečeme na 170°C 30min, pak sáček nahoře rozstřihneme (nebo rozevřeme alobal), snížíme teplotu na 150°C a dopékáme 15min.

Tip:
Podávat můžeme s opečenými bramborami a jogurtovou zálivkou.
  Energetická hodnota na 1 porci
Bílkoviny Sacharidy Tuky
29g 7,5g 12g
  Energetická hodnota na 4 porce
Bílkoviny Sacharidy Tuky
115g 30g 49g