Facebook
B-fit program
Karel Bajer
.
gsm: +420 731 108 841
mail: info@bfit-program.cz
web: www.bfit-program.cz
Spolupracujeme:
Zajímavé články
zivotni-postoj.cz banner
Výživové a nutriční poradenství Praha a okolí
Všechny články >>>
Studio Style banner
satema.cz banner
Rekonstrukce Jelínek banner
Ingredience na 10 porcí

40g másla
500ml polotučného mléka
10g vajahitu + 20ml vody
80g hnědého cukru
300g pšeničné celozrnné mouky
200g polohrubé mouky
40g marmelády dle chuti
1 vejce
3 lžíce medu
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička sody

Postup:

1. Mléko lehce ohřejeme (ale nevaříme). Pak v něm pozvolna rozpustíme máslo a med.

2. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku, sodou a cukrem.

3. Přidáme vejce,vajahit, vodu, teplé mléko a vše důkladně promícháme.

4. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme asi 40 min na 180°C. Vychladlý perník rozřízneme podél a promažeme marmeládou.


  Energetická hodnota na 10 porcí
Bílkoviny Sacharidy Tuky
84g 514g* 56g
Tip:
Místo marmelády můžeme perník potřít citronovou polevou (smícháme 1lžičku horké vody, 1lžičku citronové šťávy a 4 lžíce cukr moučka)
  Energetická hodnota v 1 porci
Bílkoviny Sacharidy Tuky
8,4g 51,4g* 5,6g
*10 porcí
514g sacharidů
z toho - 142g cukrů

*1 porce
51,4g sacharidů
z toho - 14,2g cukrů

Zpět > Úvodní stránka > Recepty

Celozrnný perník

© b-fit 2013 Všechna práva vyhrazena